2011. február 1., kedd

Paté di peperoni e mandorle

Rómából, a biopiacról hoztam haza egy üvegcsét, ami a fenti feliratot viselte. Tartalma meglehetősen illékonynak bizonyult, amennyiben kinyitása után nagyjából tizenöt perc alatt szilárd halmazállapotúból légneművé vált. Egyesek bruschettákon vélték látni, de bizonyíték híján egyszerűen eltűntnek nyilvánítottuk. Muszáj volt megpróbálkoznom egy remake-kel, mert étkek tekintetében nincs pardon: ami kiscsaládom ínyét csiklandozza, abból a "megadott receptek négy főre szólnak" mennyiség egyenlő a nullával.

Hozzávalók:
4-5 piros kaliforniai paprika
2 ek napraforgóolaj
10 dkg mandula
extra szűz olívaolaj
borecet (nekem most épp nem volt, úgyhogy mézes almaecettel helyettesítettem, de nem rontott az összképen)

A paprikákat kicsumázva, csíkokra vágva kicsit megpirítom az olajon, majd fedő alatt teljesen puhára párolom. Hozzáadom a mandulát, kevés olívaolajat és sót, összeturmixolom, majd belekeverek még egy kis olívaolajat meg egy teáskanál borecetet/almaecetet.

Nincsenek megjegyzések: