2012. január 21., szombat

Rozmaringos krumplikrémleves

Afféle rém egyszerű, mit egyen az ember előételként, ha kiderül, hogy a sárgarépa és a brokkoli rejtélyes módon eltűnt a hűtőből (a gyanúsítottak természetesen kuncogva és csillogó szemekkel tagadnak). Kevés szárított vargányával vagy egyéb erdei gombával feldobva még nyerőbb. A recept olasz módra, mértékegységek nélkül (szia, Dani! :))
Néhány szem krumpit megtisztítva, összekockázva tegyünk fel főni annyi vízben, hogy kb kétujjnyira lepje el. Sózzuk, fűszerezzük rozmaringgal és kevés fehérborssal, dobjuk bele a szárított gombát. Mikor ronggyá főtt, turmixoljuk össze, tegyünk hozzá tejfölt és mustárt ("még, nyugodtan mehet még egy kanálnyi!"). Tálaláskor egy kiskanál tejföllel és/vagy összevágott bazsalikommal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: